Minden ami számvitel... A-tól Z-ig

Számvitel vizsgára készülsz, vagy szeretnéd ismereteidet bővíteni, netán most ismerekedsz a tantárggyal vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy? Ha a válasz igen, akkor itt a helyed! Gyere, és számvitelezz Te is!

SKONTÓ

Ami volt: Pénzügyi műveletek eredményét módosító tételként a törvényi előírások alapján „legfeljebb a késedelmi kamattal arányos, nem számlázott” összeget lehetett tekinteni.

Ami hatályos: Adminisztrációs egyszerűsítés érdekében a késedelmi kamattal arányos meghatározást felváltotta a 3% meghatározás.

 „A pénzügyi műveletek egyéb bevételei között kell kimutatni: o.) a szerződésben meghatározott fizetési határidőn (esedékességen) belül történt pénzügyi rendezés esetén kapott - a szerződésben meghatározott, a pénzügyileg rendezendő ellenérték 3%-át meg nem haladó, nem számlázott – engedmény összegét;” Számviteli törvény 84. § (7).

 „A pénzügyi műveletek egyéb ráfordításai között kell kimutatni: a szerződésben meghatározott fizetési határidőn (esedékességen) belül történt pénzügyi rendezés esetén adott – a szerződésben meghatározott, a pénzügyileg rendezendő ellenérték 3%-át meg nem haladó, nem számlázott – engedmény összegét;” Számviteli törvény 85. §(3).

 

Adott 

Skontó

Kapott

Skontó

3 %-ig Pénzügyi műveletek egyéb ráfordítása Pénzügyi műveletek egyéb bevétele
3 % felett Rendkívüli ráfordítás  Rendkívüli bevétel 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 118
Tegnapi: 297
Heti: 2 139
Havi: 6 756
Össz.: 1 012 726

Látogatottság növelés
Oldal: SKONTÓ
Minden ami számvitel... A-tól Z-ig - © 2008 - 2019 - szamvitelezz.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: eredménytartalék - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »