Minden ami számvitel... A-tól Z-ig

Számvitel vizsgára készülsz, vagy szeretnéd ismereteidet bővíteni, netán most ismerekedsz a tantárggyal vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy? Ha a válasz igen, akkor itt a helyed! Gyere, és számvitelezz Te is!

Sziasztok!

A  mai napra egy kis összefoglaló feladatsort állítottam össze. Próbáljátok önállóan megoldani a feladatokat. Amennyiben szükséges, a feladatok megoldásait a szokásos módon e-mail-ben küldöm a részetekre.

Jó tanulást! Vigyor

1. Átszervezés

Egy részvénytársaság új kereskedelmi rendszert vezetett be. A bevezetéssel kapcsolatos költségek az alábbiak: A bevezetéssel kapcsolatos feladatok elvégzéséért felelős cég benyújtotta a számláját, melynek összege: 5 000 E Ft+ ÁFA. A vállalkozás által megbízott kereskedelmi igazgató a bevezetéssel kapcsolatos utókalkulált személyi jellegű ráfordításai: 1 200 E Ft + ÁFA. A vállalkozás az LR rendszer tanúsítványát tárgyév december 01-én szerezte meg 3 évre. 

Feladat: Könyveljük a gazdasági eseményeket!

Vigyor

2. Kutatás-fejlesztés

Egy Kft K+F tevékenységet hajtott végre. A kísérleti fejlesztéssel kapcsolatos összes tárgyévi közveten költség: 1000 E Ft. 1. variáns: A efjlesztés skieresen zárult 10.01-én. egy tárgyi eszköz jött létre, melynek előállítási költsége 200 E Ft, és 50 E Ftértékű készlet. A kísérleti fejlesztés révén létrejött technológiai eljárástól remélt nettó haszon 600 E Ft. 2. variációnál sikeretelenül zárult a fejlesztés. 3. variációnaál még nem fejeződött be. Kísérleti fejlesztés aktivált értéke 5 év alatt lineárisan kerül leírásra.

Feladat: Kontírozzuk a fejlesztéssel kapcsolatos gazdasági eseményeket!

Vigyor

3. Cégvásárlás

Manóka Kft megvásárólja Zénó Kft-t.

a.) esetben a vételár 1 000 E Ft,

b.) esetben a vételár 400 E Ft. A Zénó kft eszközeinek mérlegértéke 2000 E Ft, kötelezettségeinek mérlegértéke 1600 E Ft. A Zánó Kft eszközeinek piaci értéke 2200 E Ft.

Feladat: Kontírozzuk a cégvásárlással kapcsolatos gazdasági eseményeket a Manóka kft-nél!

Sok sikert a feladatok megoldásához!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 122
Tegnapi: 297
Heti: 2 143
Havi: 6 760
Össz.: 1 012 730

Látogatottság növelés
Oldal: Összefoglaló feladatok az immat javakhoz
Minden ami számvitel... A-tól Z-ig - © 2008 - 2019 - szamvitelezz.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: eredménytartalék - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »